- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Segedínsky guláš je výborné jedlo pôvodom z Maďarska. V receptoch sa používa väčšinou bravčové pliecko, ale môžete použiť aj pekne prerastený bôčik. Chuť segedínskemu gulášu dáva ale hlavne kvasená kapusta. Treba použiť naozaj kvalitnú, najlepšie domácu. Pretože ak nebude chutná kapusta, nebude dobrý ani váš segedínsky guláš. A to by bola večná škoda :)
Podávame s domácou knedľou.
Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)
Zemiak by mal segedínsky guláš dostatočne zahustiť. Ak je však predsa len riedky, zahustíme ho zásmažkou, alebo solamylom. Nakoniec zjemníme guláš smotanou. Použiť môžeme kyslú, ale aj sladkú. Záleží od toho, akú chuť má kapusta. Ak je viac kyslá, pridáme smotanu sladkú, ak je kyslá málo, pridáme smotanu kyslú.
Komentáre
Johanka ~ 11. marec 2021 - 8:36
Toto je najlepší segedín, aký som uvarila :-) Všetkým chutil. Len kvasenú kapustu som zabudla pred vložením trochu poprekrajovať. Ďakujem za super receptík.
Vea ~ 13. september 2016 - 14:10
:) ďakujem za recept. Segedín sa vydaril aj s domácou knedľou :D
emko ~ 14. september 2016 - 11:52
In reply to :) ďakujem za recept. Segedín by Vea
Parada, vdaka za fotku ;)
svetlany40 ~ 13. október 2014 - 11:58
Este je teply , ide sa vecerat .....
Babetta ~ 20. september 2013 - 13:30
Segedín miluju....