emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

28. 1. 2016
Suya je niečo ako africká varianta kebabu. Jedná sa o grilované, zvyčajne hovädzie, niekedy však aj kuracie alebo teľacie mäso,…
1. 4. 2014
Toto je jeden naozaj skvelý recept. Jedná sa o lahodnú verziu klasických dukátových buchtičiek, vylepšenú o jedinečnú chrumkavú…
5. 8. 2013
Jedno z lacnejších jedál. Dalo by sa povedať obed pre štyroch za pár korún :) Použiť môžete bravčovú aj hovädziu pečeň, hovädzia…
2. 3. 2014
Calta ( čítaj calta ) - nie kalta :-) Tento biely koláč nie je žiadna talianska špecialita, ale naša stará dobrá calta, alebo…
22. 3. 2022
Nátierka z červenej šošovice s medvedím cesnakom. Plná vitamínov aj bielkovín, zaváňa príchodom jari. Ak si na tenký plátok…
1. 4. 2024
Vajíčkový šalát patril ku klasikám v mliečnych baroch. Kupovali sme ho s čerstvými rožkami na desiatu. No a samozrejme po…
4. 5. 2016
Už dlho ma lákalo vyskúšať túto "kakaovú" tortu, ktorú som nedávno mala možnosť ochutnať na jednej oslave. Príprava je veľmi…
15. 2. 2014
Zvláštne je na tomto orechovom koláči kysnuté cesto zamiesené s majonézou, podobné ako v recepte na pražské koláče.…
22. 2. 2015
Parené buchty sú jedno z najlepších múčnych jedál, ktoré môžeme podávať s akoukoľvek plnkou a s akoukoľvek posýpkou :)