emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

Môj paypal účet, ak chceš dobrovoľne prispieť a podporiť ma:
PayPal.Me/bonvivani

Ďakujem krásne!

13. 4. 2015
Muffinky sú výborné, pretože sú jednoduché na prípravu, rýchlo hotové a s dobrým základným receptom ich môžete ľubovoľne obmieňať…
29. 3. 2020
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Je nadýchané, chrumkavé a zároveň vláčne. Strašne dobré :)…
29. 10. 2013
Slávnostnejšia príloha alebo výborné zeleninové hlavné jedlo. Chuť je veľmi intenzívna, troška do kyslasta. Pečené zemiaky majú…
9. 5. 2014
Podarilo sa mi kúpiť na trhu čerstvú, ešte v to ráno natrhanú špargľu. No a s tým, čo kupuje človek v supermarketoch, sa nedá…
12. 6. 2013
Kura na tento spôsob máme veľmi radi. Je to rýchle, šťavnaté a veľmi jednoduché. Môžete použiť kuracie prsia, alebo vykostené…
8. 5. 2015
Polievka je základ domáceho varenia. Zvlášť nedeľná polievka by mala byť silná a trochu sviatočná. Na chuť a vôňu dobrého vývaru…
20. 12. 2018
Nepečené, bez múky a vajca, veľmi vďačné kávovo-rumové koláčiky z BB pudingu. Recept je jednoduchý, pre tých, čo ich ešte…
27. 8. 2021
Táto paprika sa vám bude hodiť na chlebíčky. Je oveľa chutnejšia, než kupovaná. Zavarujeme väčšie kusy a tie si potom podľa…
17. 5. 2017
Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule. Pôvodne…