Bravčový guláš

emko ~ 16. november 2021 - 14:57

Ďalší klasický recept z kuchyne mojej mamy, ku ktorému netreba príliš veľa slov. Je to jednoduchý recept, mäsko je šťavnaté a omáčka jemná, prírodná. Deti milujú toto jedlo s kolienkami, alebo inými cestovinami. Ale bravčový guláš môžeme tiež podávať so zemiakmi, haluškami alebo knedľou.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Na masti osmažíme na strednom plameni nakrájanú cibuľu.

Keď začnú okraje cibule ružovieť, pridáme na kocky nakrájané mäso a opekáme zo všetkých strán.

Keď je mäso zatiahnuté, pridám všetky suroviny okrem múky a opečieme spolu s mäsom.

 

Takto máme pripravený klasický základ na guláš, ktorý podlejeme horúcou vodou. Mäso nesmie byť úplne zakryté tekutinou. Necháme dusiť pod pokrievkou, dokiaľ nie je mäso mäkké, asi jeden a pol hodiny.

V hrnčeku poriadne zmiešame vodu s múkou, za stáleho miešania guláš zahustíme a aspoň desať minút na pomalom ohni ešte povaríme.

Podávame s haluškami, knedľou, alebo cestovinami. 

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj