- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Pre mňa sú tieto dusené zemiaky taká echt slovenská záležitosť. Úplne jednoduché jedlo, ktoré je správnou technikou pripravené. A len pár našimi typickými surovinami dochutené. Zemiakom velí bravčová masť, cibuľa, rasca a mletá sladká paprika.
U nás v rodine boli takto dusené zemiaky jedna z najobľúbenejších príloh. Robievala ich kedysi dávno moja babka. A moja mama ich pred výplatou dokonca podávala ako hlavné jedlo s uhorkovým šalátom a tatarkou :)
Je to celkom jednoduché. Treba mať iba hrniec s pokrievkou, ktorá dobre tesní, aby neunikala zbytočne para a zemiaky sa nepripaľovali. Množstvo papriky si prispôsobíme podľa seba. Či už dáme papriky viac a zemiaky budú červenejšie, alebo pridáme pálivú a budú pikantnejšie.
Najskôr na hrubo nakrájanú cibuľu opečieme na masti.
Komentáre
Iwua ~ 9. január 2021 - 13:58
A aké zemiaky sú na tento recept najlepšie? Ďakujem
emko ~ 27. január 2021 - 2:01
In reply to A aké zemiaky sú na tento by Iwua
Varný typ zemiakov A, prípadne B :)
kimlo ~ 11. máj 2017 - 10:20
Vyskúšal som, veľmi dobrý recept.