- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Hustá desiatová gulášová polievka, ku ktorej stačí kus chleba. Zohreje a zasýti. Je rýchlejšie hotová, než samotný guláš, ale chuťovo veľmi podobná.
Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)
Na masti osmažíme na jemno nasekanú cibuľu do ružova. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na maličké kocky, alebo umleté na hrubo. Jemne osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Premiešame a restujeme spolu s cibuľou do zlatista, kým sa neodparí všetka šťava.
Potom dochutíme paprikou (môžeme pridať aj trochu pálivej). Zalejeme vývarom, dochutíme soľou a korením a mäso dusíme asi 20 minút.
Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Povaríme, dokiaľ zemiaky nezmäknú. Môžeme zahustiť zátrepkou, tak, že asi 2 PL múkz rozmiešame so studenou vodou a pridáme k polievke. Povaríme ešte aspoň 15 minút.
Nakoniec ochutíme roztlačeným cesnakom a v dlaniach rozmrvenou majoránkou.
Komentáre
Rutto ~ 1. október 2013 - 13:43
..miesto masa bola tocena a volali sme to slepy gulas :)
Tana ~ 1. október 2013 - 5:40
In reply to ..miesto masa bola tocena a by Rutto
Možno v Hasprunke, ale u nás keď bol slepý guláš, bol bez masa a bez točenej. Iba krumplový na cibuli a paprike :-) preto bol slepý, lebo nebolo žiadne maso...opýtaj sa tatu :-)
Rutto ~ 2. október 2013 - 13:42
In reply to Možno v Hasprunke, ale u nás by Tana
..no a co si myslis, ze od keho to asi mam? 8)
edelweiss ~ 1. október 2013 - 12:07
mnaam, dostal som chut. ja zahustujem tak, ze 1/2 zemiakov (na drobnejsie nakrajanych) pridam skor, aby sa rozvarili a tym zahustili gulas (stoji v nom lyzica). do gulasa davam aj susene dubaky a mamine leco. gulasova polievka u mna vlastne neexistuje, len gulas. :)
edelweiss ~ 1. október 2013 - 12:08
In reply to mnaam, dostal som chut. ja by edelweiss
a vela chilli