Paprikáš z hlivy ústricovej

emko ~ 11. máj 2013 - 13:51

Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá, zvládne ju aj začiatočník. Robí sa ako klasický paprikáš, zjemnený smotanou.

Hliva je huba, ktorá obsahuje veľa vlákniny a posilňuje imunitu organizmu.

Na troche oleja speníme na jemno nakrájanú cibuľu a pridáme na väčšie kúsky nakrájanú hlivu.

Hlivu krátko orestujeme, pridáme soľ, korenie, mletú sladkú papriku a bobkový list.

Podlejeme zeleninovým vývarom a pol hodiny dusíme pod pokrievkou do mäkka.

V mlieku vymiešame múku a paprikáš zahustíme a povaríme aspoň 15 minút. Pridáme sladkú smotanu, prevaríme a odstavíme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s cestovinou, alebo haluškami.

Komentáre

masala ~ 12. máj 2013 - 3:32

Toto je velmi dobre. Robievam zo sampinonov, velka skoda, ze hlivu nezozeniem.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj