Šalát Coleslaw

emko ~ 28. jún 2024 - 14:12

Kapustový šalát s dresingom, veľmi známy a chutný. Receptov na jeho prípravu je po svete viac, ako našich kapustníc, či ruských borščov. Dresing na tento jemne nastrúhaný kapustový šalát sa pripravuje z majonézy, zo smotany, z cmaru, alebo len s citrónom a octom. Podáva sa často ako príloha k rôznym druhom hydinových jedál.

Dôležité je šalát nechať odležať pár hodín v chladničke. Na rozdiel od čerstvých zeleninových šalátov, ktoré sa konzumujú ihneď.

Verziu Coleslaw šalátu môžete pripraviť k domácemu kuraciemu kebabu v pita chlebe.

Suroviny
100
g
Dresing:
 
 
100
ml
80
g
30
ml
10
g

Očistenú hlávku menšej bielej kapusty a jednu mrkvu nastrúhame na stredne veľké rezance. Môžeme pridať aj jarnú cibuľku. Kapustu v žiadnom prípade nesolíme a nežmýkame, musí byť chrumkavá.

Z uvedených surovín vymiešame dresing a nalejeme ho na zeleninu. Len veľmi zľahka premiešame, aby sa chute spojili. Misku zakryjeme a dáme na pár hodín do chladničky odležať.

Po vychladnutí šalát podávame ako prílohu napríklad k hydine.

Komentáre

svetlany40 ~ 9. marec 2015 - 2:34

Velmi som sa potesila , ked som tu objavila tento ,,navod na pripravu,, 😄 . Coleslaw som v USA objavila v sieti restauracii Legal Sea Foods , kde je na dennom poriadku . Vyborny , chrumkavy , lahodny az tak , ze k nemu nepotrebujem ani lobster-a . 🌻

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj