Veľká noc

Veľká noc

Veľká noc patrí (spolu s Vianocami) k najvýznamnejším kresťanským sviatkom. S Veľkou nocou sa spájajú tradičné veľkonočné pokrmy ako napríklad veľkonočná hrudka, syr, šunka, klobásy, vajíčka, chren či cvikla.

Rýchly kávový koláč. Výborný a šťavnatý. Niečo sladké pre milovníkov kávy, pre zamestnané ženy čo nemajú čas na dlhé vypekanie, pre…

Jogurtové nekysnuté cesto používala moja babka pri pečení odjakživa. Hlavne na jeseň, keď sa piekli štrúdle. V tomto recepte je verzia…

Na klasické pagáče z droždia tu už mám niekoľko receptov. Pagáče syrové,…

Ďalší z obľúbených retro receptov. Určite ho poznáte v rôznych…

Pagáče sú klasika. Špeciálne pre oslavy, alebo ako pohostenie pre rodinu a priateľov, prídu vždy vhod. Recept je lacný a zemiakové…

Syrové pagáče sú klasická slovenská delikatesa. Na oslavách bývajú hitom. Dobre sa pri nich popíja vínko a síce majú byť malým, efektným…

Vajíčkový šalát patril ku klasikám v mliečnych baroch. Kupovali sme ho s čerstvými…

Žĺtkové rezy sú jeden z našich najobľúbenejších rodinných receptov. Stará dobrá klasika, sviatočný koláčik ktorý nikdy nesklame. Podobne…

Veľmi jednoduchý a veľmi chutný závin z lístkového cesta. Okrem

Brokolicový nákyp so syrom môže byť ľahký bezmäsitý obed, alebo večera. Brokolicový nákyp sa dá jesť samotný, alebo so zemiakovou kašou…

Špenátu človek musí prísť na chuť. Najlepšie je samozrejme pripraviť špenát čerstvý, ale mrazený je praktický. Vždy po ruke a rýchlo a…

Žltý a kakaový korpus, výborný maslový krém, vôňa rumu a chrumkavá čokoládová poleva. Klasika je klasika a metrový koláč zvlášť. V…

Podrobný recept pre začiatočníkov. Postup krok za krokom na prípravu výborných plnených rezňov.

Netreba sa báť, v recepte je pár…

Zemiakový šalát s majonézou pozná asi každý z vás. Na jeho príprave nie je nič zložité.
Šalát nerobím veľmi často, ale na sviatky…

Oblíž prst je jeden z našich najobľúbenejších zákuskov. Šťavnatý, ľahučký a sladučký. Nesmie chýbať na…

Nepečený sviatočný dezert, ktorý sa podáva s čerstvo ušľahanou šľahačkou. Základ tvorí gaštanové pyré. K tomu orechy, rum, piškóty a…

Kokosové ježe sú jednoduchým zákuskom, ktorý zaručene prevonia celú domácnosť. Žiadne umeliny, iba poctivá domáca chuť. Kokosové ježe sú…

Šamrolky má rád snáď každý. Najlepšie sú na druhý deň, keď cesto troška zvnútra navlhne od sladkého snehu.
Príprava je pomerne…

Marinovaný losos (Gravad Lax alebo Gravlax) je starý recept pochádzajúci už zo stredoveku, kedy túto nasolenú rybu zakopávali rybári do…

Podobné laskonkám a možno ešte lepšie. Z krehkého orechového cesta, s čokoládovou…