Urobiť si domáce sušené paradajky sa oplatí nielen finančne, ale hlavne tá skvelá chuť! A tiež dobrý pocit z ich prípravy, stoja za to…
K rybám, k mäsu, k zelenine, alebo len tak potrieť krajec …
Zeleninové nákypy sú vynikajúcou a zdravou pochúťkou. Na tento cuketový nákyp môžete použiť zelenú, alebo žltú…
Pre mňa srdcovka a jeden z legendárnych retro receptov. Málokedy tejto dobrote odolám :) V obchode nájdete viac druhov tresky v majonéze…
Tak ako na väčšinu ľudových jedál, aj tu by sa hodila charakteristika: lacné, pracné, chutné a praktické. Pelmene sa považujú za národné…
Baklažán je skvelá zelenina. Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a je skvelý pomocník pri chudnutí. V tomto recepte je veľmi jednoduchá…
Túto našu obľúbenú sekanú robievam z chudého bravčového bôčika. Pečiem ju na väčšom množstve cibule, potretú horčicou. Je to…
Rýchle, chutné, trochu pikantné opekané rezance s lososom. Lososa je dobré kúpiť celý plát čerstvého - chladeného. Na prípravu tohto…
Pomaly pečené v rúre, zaliate kačacou masťou majú jedinečnú chuť a konzistenciu. Príprava trvá dlhšie, ale výsledok zato stojí. Treba…
Trochu iný spôsob zapekania karfiolu, než na aký ste zrejme zvyknutí. Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú. Využite svoju…
V letnom období sa žiada letné ľahšie jedlo. Preto aj nás dnešný obed sa nesie v letnom duchu so závanom Itálie a vôňou chrumkavých…
Tentokrát na slano. Výborné teplé predjedlo, alebo aj hlavný chod. Prísady k zemiakom často obmieňam. Niekedy dám šunku, inokedy…
Hlavným chodom na štedrý večer býva kapor.
U nás na Záhorí sa ku kaprovi robieval obyčajný…
Veľmi chutná polievka z cícera (cizrna) s cesnakom a čerstvými bylinkami.
Filé z tresky, alebo z pangasia, upečené na masle s čerstvými bylinkami. K tomu zemiaky a obed je do pol hodiny na stole.
V sezóne, kedy dozrievajú červené hrubostenné papriky a kápia, je fajn upiecť pár kúskov. Na rýchlu spotrebu, do rôznych šalátov, ako…