cesnak

Môžno by niekto mohol mať predsudky, pretože huspenina vyzerá všelijako. Ale ak ju urobíme správne a k nej poctivý krajec chleba, ocot a…

Keď doma smažíme zemiakové placky, vedia to všetci susedia! Tá vôňa po cesnaku a majoránke je neodbytná :)
Zemiakové placky celá…

Domáca sekaná je jednoduché a praktické jedlo. Pripravujeme ju z chudého bravčového bôčika a pečieme na väčšom množstve cibule, potretú…

K tradičným pokrmom českej a slovenskej kuchyne neodmysliteľne patrí aj hrachová kaša. Obyčajne sa podáva s vareným údeným mäsom, alebo…

Toto nie je žiadna rýchlovka. Ak chcete pripraviť francúzsku cibuľovú polievku poctivo, treba jej venovať dostatok času. Ako vravela…

Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a…

Hŕstková polievka je jedným z tých jedál, ktoré dokážu prepojiť chuť detstva, šetrnosť starých materí a…

Poctivá a silná cesnačka príde raz za čas vhod každému. Cesnačka - spravovačka preto, lebo napraví rozhasený žalúdok po opici :) Vtedy…

Vianoce sú neodmysliteľne späté aj s tradičnou kapustnicou. U nás doma sa takto varila celé…

Recept, ktorý u nás v rodine varí už štvrtá generácia. Ani neviem či je to kelový prívarok, skôr kel na smotane, alebo smotanový kel,…

Pomaly pečené v rúre, zaliate kačacou masťou majú jedinečnú chuť a konzistenciu. Príprava trvá dlhšie, ale výsledok zato stojí. Treba…

Chutné, šťavnaté plátky pečeného bravčového mäsa s výborným výpekom. Aby nebolo…

Jednoduché, rýchle, chutné. Ešte k tomu aj lacné :) Keď kuraciu pečeň na tento spôsob ochutnáte, už…

Pri smažení cuketových placiek je dôležitá konzistencia cesta, aby sa nelepili, netrhali a pekne držali pokope, pričom budú na okrajoch…

Skvelá zemiaková polievka s hubami, veľmi obľúbená v Čechách. Toto je starý rodinný recept a bramboračka je naozaj vynikajúca. Zahreje a…

Ragú je pokrm zo šťavnatého mäsa, ktoré sa veľmi pomaly a dlho dusí so zeleninou a bylinkami, čím dosiahneme úžasnú, intenzívnu omáčku…

Ravioli sú talianske plnené cestoviny, veľmi známe, a urobiť ich doma podľa svojej chuti nie je až taký problém. V…

K rybám, k mäsu, k zelenine, alebo len tak potrieť krajec

Priprava je dlhšia, ale bez väčšej námahy a tento recept naozaj stojí za to. Toto mäsko sa totiž rozplýva na jazyku. Chute sú pomalým…