korenie čierne mleté

Na klasické pagáče z droždia tu už mám niekoľko receptov. Pagáče syrové,…

Koložvárska kapusta je maďarský recept, ktorého základom sú prekladané vrstvy kyslej kapusty, ryže a mletého mäsa v kombinácii s kyslou…

Plnený paprikový lusk, legendárna klasika! Keď sa na trhu objavia naše voňavé papriky, je ten pravý čas. Tie dodajú paradajkovej omáčke…

Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule…

Výborná, jemná, stará známa desiatová klasika. O tom, že frankfurtská polievka je grunt niet pochýb. Zvlášť v sychravých dňoch, kedy…

Pýchou juhočeskej kuchyne je táto voňavá skvelá polievka, pripravená zo zemiakov, smotany, húb, vajec a kôpru. Kulajda je sýta polievka…

Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a…

Veľa začiatočníkov si netrúfne na hovädzie dusené mäso. Boja sa, že bude mäso tvrdé, alebo omáčka mdlá.

Moja mama robila hovädzie…

Áno, dá sa kúpiť v obchodoch hotová. Ale prečo si ju nepripraviť pred grilovačkou doma, keď je to tak jednoduché? Odkedy mám tento…

K rybám, k mäsu, k zelenine, alebo len tak potrieť krajec

Priprava je dlhšia, ale bez väčšej námahy a tento recept naozaj stojí za to. Toto mäsko sa totiž rozplýva na jazyku. Chute sú pomalým…

Zemiaky, kyslá kapusta a syr sú skvelá kombinácia. Ak máte obyčajné slovenské recepty radi, tak tieto placky vás…

Baklažán je skvelá zelenina. Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a je skvelý pomocník pri chudnutí. V tomto recepte je veľmi jednoduchá…

Zemiakový guláš (buřtguláš) je ideálny recept, keď neviete, čo variť, času je príliš málo a do výplaty ďaleko :) Je…

Jednoduchá rýchlovka z kuracích pŕs. Pikantné kuracie soté sa hodí zvlášť v letných mesiacoch, kedy sa nám nechce tráviť čas v kuchyni…

Francúzske zemiaky sú paradoxne slovenská klasika. A asi len Francúzi nevedia o aké jedlo ide :-)
Najlepšie francúzske zemiaky sú…

Nie, toto nie je moderné jedlo z mexickej kuchyne, ale klasická slovenská či česká hotovka, ktorá sa pomaly vytráca z našich jedálnych…

Čo si budeme... naše staré dobré slovenské zemiakové placky len máločo prekoná!…

Najlepšie slovenské hamburgery!
Tradičné prvomájové cigánske pečienky robievame nielen v deň sviatku práce, ale veľmi často.…

Špenátu človek musí prísť na chuť. Najlepšie je samozrejme pripraviť špenát čerstvý, ale mrazený je praktický. Vždy po ruke a rýchlo a…