korenie čierne mleté

Čo si budeme... naše staré dobré slovenské zemiakové placky len máločo prekoná!…

Výborná, jemná, stará známa desiatová klasika. O tom, že frankfurtská polievka je grunt niet pochýb. Zvlášť v sychravých dňoch, kedy…

Najlepšie slovenské hamburgery!
Tradičné prvomájové cigánske pečienky robievame nielen v deň sviatku práce, ale veľmi často.…

Plnený paprikový lusk, legendárna klasika! Keď sa na trhu objavia naše voňavé papriky, je ten pravý čas. Tie dodajú paradajkovej omáčke…

Špenátu človek musí prísť na chuť. Najlepšie je samozrejme pripraviť špenát čerstvý, ale mrazený je praktický. Vždy po ruke a rýchlo a…

Ragú je pokrm zo šťavnatého mäsa, ktoré sa veľmi pomaly a dlho dusí so zeleninou a bylinkami, čím dosiahneme úžasnú, intenzívnu omáčku…

Tak ako na väčšinu ľudových jedál, aj tu by sa hodila charakteristika: lacné, pracné, chutné a praktické. Pelmene sa považujú za národné…

Keď doma smažíme zemiakové placky, vedia to všetci susedia! Tá vôňa po cesnaku a majoránke je neodbytná :)
Zemiakové placky celá…

Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a…

Toto je recept 3 v 1. Králika v čiernej omáčke, zemiakové knedlíčky a perník na strúhanie. Klasický recept staročeskej kuchyne, ktorá je…

K tradičným pokrmom českej a slovenskej kuchyne neodmysliteľne patrí aj hrachová kaša. Obyčajne sa podáva s vareným údeným mäsom, alebo…

Parížsky šalát s čerstvým pečivom je stará dobrá retro pochúťka.

Recept je na necelé dve kila šalátu, ale nebojte sa, nie je toho…

Zemiakový šalát s majonézou pozná asi každý z vás. Na jeho príprave nie je nič zložité.
Šalát nerobím veľmi často, ale na sviatky…

Oškvarkové pagáčiky sa u nás v rodine piekli od pradávna a recept na ne sa dedí po generácie.
Recept je síce…

Kaldoun je staročeská krémová polievka z kostí a vnútorností. Recept je síce časovo náročnejší, ale…

Veľa začiatočníkov si netrúfne na hovädzie dusené mäso. Boja sa, že bude mäso tvrdé, alebo omáčka mdlá.

Moja mama robila hovädzie…

Koložvárska kapusta je maďarský recept, ktorého základom sú prekladané vrstvy kyslej kapusty, ryže a mletého mäsa v kombinácii s kyslou…

Poznám veľa ľudí, čo majú odpor ku klasickej držkovej polievke. Šťavu z polievky by hádam aj zjedli, ale tie držky, ani náhodou.

Ragú zo srnčieho mäsa s použitím čerstvej zeleniny a kuriatok. To sú orgie jedného pytliaka, ktorému jeho milenka pripravila túto…