Kaiserky, známe aj ako cisárske žemle, sú ikonou medzi pečivom v strednej Európe. Typické svojím nadýchaným…
Kokosové ježe sú jednoduchým zákuskom, ktorý zaručene prevonia celú domácnosť. Žiadne umeliny, iba poctivá domáca chuť. Kokosové ježe sú…
Naše klasické rožky a žemle poznáme z obchodov každý už od útleho detstva. Ako batoľatá sme si na nich brúsili prvé zúbky a do školy nám…
Naša babka, ako ju všetci voláme, prišla raz na návštevu a pomohla upiecť jej legendárne tvarohové rožky.
Recept určite nektorí z…
Karlovarské knedlíky sa podávajú hlavne ako príloha k omáčkam. Sú…
Majolkové koláče - čučoriedkové s tvarohom a drobenkou.
Majolka - majonéza, použitá…
Tieto domáce nadýchané šišky chutia božsky! Je to starý rodinný recept. Pripravujú sa…
Oblíž prst je jeden z našich najobľúbenejších zákuskov. Šťavnatý, ľahučký a sladučký. Nesmie chýbať na…
Medové rezy. Rezy s vôňou babkinej kuchyne. Rozhodne patria medzi vianočné recepty! …
K príprave tejto rýchlej hrnčekovej bublaniny vám okrem plechu na pečenie o veľkosti 28 x 40 cm stačí jedna miska a…
Pri tomto recepte nepotrebujete žiaden mixér a ušpiníte iba jednu misku. Je to rýchlovka, perník je šťavnatý a dlho vydrží vlhký. A tá…
Helenské rohlíčky sú tradičné koláčiky.
Cesto je bezvaječné, kysnuté, mäkké, dobre sa s ním pracuje, vôbec nelepí. Helenské…
Veľmi jednoduchý šťavnatý koláč, v ktorom sa snúbi chuť tvarohu a slivkového lekváru. Čo viac si priať k nedeľným raňajkám? Snáď už len…
Jeden recept z truhlice našich starých materí. Cesto kysnuté pod vodou poznali a pripravovali už naše prababičky. Kto to cesto vymyslel…
Cesto v týchto pudingových slimákoch je veľmi jemné a dobre sa s ním pracuje. Plnka je zo zlatého klasu a hrozienok. A pri pečení sa vám…
Tieto palacinky sú tenučké a jemné. Vďaka bublinkovej vode sú krásne nadýchané. Použite klasickú sódu, alebo sýtenú minerálku.
Do…