pretlak paradajkový - rajčinový

Ragú je pokrm zo šťavnatého mäsa, ktoré sa veľmi pomaly a dlho dusí so zeleninou a bylinkami, čím dosiahneme úžasnú, intenzívnu omáčku…

Plnený paprikový lusk, legendárna klasika! Keď sa na trhu objavia naše voňavé papriky, je ten pravý čas. Tie dodajú paradajkovej omáčke…

Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule…

Áno, dá sa kúpiť v obchodoch hotová. Ale prečo si ju nepripraviť pred grilovačkou doma, keď je to tak jednoduché? Odkedy mám tento…

Výborná a hustá paradajková polievka :)
Nečakajte ale žiadny moderný nádych talianskej a inej svetovej kuchyne. Táto paradajková…

Ako deti sme milovali špagety "načerveno". Mama nám ich robila z vojenských konzerv, ktoré nosil otec zo služby. Nabrali sme vždy plné…

Ďalší klasický recept z kuchyne našich starých mám, ku ktorému netreba príliš veľa slov. Je to jednoduchý recept, mäso je šťavnaté a…

Nie, toto nie je moderné jedlo z mexickej kuchyne, ale klasická slovenská či česká hotovka, ktorá sa pomaly vytráca z našich jedálnych…

Mäsko, fazule a chilli... hlavne nech to dobre páli :)

Takýto fajný paprikáš, ešte k tomu s domácimi haluškami, ach to je dobrota. Ako deti sme ho milovali.…

Segedínsky guláš je výborné jedlo pôvodom z Maďarska. V receptoch sa používa väčšinou bravčové pliecko…

Tento fazuľový guláš s mletým hovädzím mäsom je výborný. Zvlášť vtedy, keď sa zíde početná spoločnosť…

Pečené rebierka je najlepšie grilovať vonku, ale môžeme ich kľudne pripraviť aj doma v rúre. Naložené ich môžeme mať v chladničke pár…

Holúbky sú známe pod rôznymi názvami a v rôznom prevedení nielen v slovenských regiónoch, ale aj v severných a južných okolitých…

Táto dusená hovädzinka na víne sa podáva s čerstvou cestovinou, posypaná strúhaným syrom. Je to naozaj lahôdka, prevoňaná čerstvými…

Naša babka varila toto jedlo fantasticky. U nás na Záhorí je to zelé, inde na Slovensku kapusta. Moja maminka ho vraj prvýkrát jedla,…

Tieto vari najznámejšie talianske cestoviny si získali svojich milovníkov po celom svete. Existuje tiež veľa variácií na ich prípravu.…

Netuším, aký je originál recept, pretože v Grécku je to s musakou tak, ako u nás s kapustnicou. Iný kraj, iná rodina, iný recept.

Morčacie mäso je dosť málo využívané v našej kuchyni, ale taký fajnový guláš v vykosteného morčacieho stehna nemá chybu. Nepodávame ho s…

Najskôr to bol len zažltnutý kúsok novinového výstrižku, založeného v starej knihe z antikvariátu. Aj keď táto "Učebnice vaření" vydaná…