Pre mňa sú tieto dusené zemiaky taká echt slovenská záležitosť. Niekto ich volá aj "…
A zasa jeden chlieb. Dnes nebude kváskový, ani pomaly kysnutý,…
Pýchou juhočeskej kuchyne je táto voňavá skvelá polievka, pripravená zo zemiakov, smotany, húb, vajec a kôpru. Kulajda je sýta polievka…
Poznám veľa ľudí, čo majú odpor ku klasickej držkovej polievke. Šťavu z polievky by hádam aj zjedli, ale tie držky, ani náhodou.
…
Zemiakový guláš (buřtguláš) je jednoduchý, lacný a úzko spätý s maminou kuchyňou. Tento guláš je trochu ošidený, ale…
Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a…
Skvelá zemiaková polievka s hubami, veľmi obľúbená v Čechách. Toto je starý rodinný recept a bramboračka je naozaj vynikajúca. Zahreje a…
Hubová držková je skvelá alternatíva pre tých, čo držky zrovna nemusia. Vačšinou robím túto polievku z hlivy, ale tentokrát som dostala…
Tento recept nebude krátky. Príprava kváskového chlieba však pre začatočníka nie je úplne triviálna. V recepte je mnoho krokov a mnoho…
Hustá desiatová gulášová polievka, ku ktorej stačí kus chleba. Zohreje a zasýti. Je rýchlejšie hotová, než samotný guláš, ale chuťovo…
Na klasické pagáče z droždia tu už mám niekoľko receptov. Pagáče syrové,…
Aj keď vyprážaný karfiol s tatarkou je klasika, skúste pripraviť túto skvelú zeleninu aj na trochu iný spôsob. Verím, že nadchne aj tých…
"Hubárčenie je najlepším liekom proti stresu"
A myslím, že je to pravda. Ranná rosa, pomaly stúpajúca hmla, praskanie vetvičiek,…
Zavítať do Čiech a neochutnať poriadny český gulášek by bol hriech. Tento staročeský je s čiernym pivom a slivkovým lekvárom. Podáva sa…
Recept je jednoduchý a lacný. Ak má niekto rád kuraciu pečeň a zemiakové placky - bramboráky, v tomto recepte nájde jedno aj druhé.
Frittata pochádza z Talianska a hlavnú úlohu v tomto recepte hrajú vajíčka. No a potom môžete pridať…
Celozrnný žitný so slnečnicovými semienkami. Keď ho ráno zamiesim, na obed si ho už dávame k polievke. Recepty na…
Keď doma smažíme zemiakové placky, vedia to všetci susedia! Tá vôňa po cesnaku a majoránke je neodbytná :) Zemiakové placky celá…
Sekaná sviečková je klasickým hotovkovým jedlom, ktoré sa objavilo v kuchárkach ešte niekedy v päťdesiatych rokoch minulého storočia. V…
Veľmi som si obľúbila v kuchyni používať červenú šošovicu, ktorá je plná rastlinných bielkovín a vlákniny. Nielen že je zdravá, ale…