smotana na šľahanie

smotana na šľahanie

smotana na šľahanie

Pri pečení, plnení a zdobení koláčov použite smotanu s vysokým obsahom tuku. V týchto prípadoch netreba používať žiadne stužovače, ani želatínu. Nezabudnite podľa technologických zásad šľahať smotanu vždy dobre vychladenú, v čistej, suchej, najlepšie nerezovej miske, ktorú je tiež dobré mať studenú. Šľaháme najskôr na pomalých otáčkach a postupne pridávame. Takto vyšľahanú smotanu nanesieme na korpus, alebo zdobíme pomocou cukrárskeho vrecúška povrch torty, či menšie koláčiky. Naplnené, alebo ozdobené zákusky, rezy, či hotové torty znovu udržujeme v chlade. Vychladená smotana sa krásne krája a jej chuť je príjemná a jemná.

Špenátu človek musí prísť na chuť. Najlepšie je samozrejme pripraviť špenát čerstvý, ale mrazený je praktický. Vždy po ruke a rýchlo a…

Parížsky šalát s čerstvým pečivom je stará dobrá retro pochúťka.

Recept je na necelé dve kila šalátu, ale nebojte sa, nie je toho…

Týchto malých slaných koláčikov som urobila tisíce. Nekecám, fakt! Najprv som ich ponúkala ako pohostenie pre kamarátov, návštevy, na…

Béleše boli špecialitou našej babky. Piekla ich každý víkend. Raz boli makové, inokedy…

Čerstvé ríbezle sú skvelé ovocie a v tomto koláči krásne vyniknú.…

Najlepšie osvieženie do horúcich dní - zmrzlina. Z čertvého ovocia, so smotanou, vanilkou a medom.…

Zeleninové nákypy sú vynikajúcou a zdravou pochúťkou. Na tento cuketový nákyp môžete použiť zelenú, alebo žltú…

Pýchou juhočeskej kuchyne je táto voňavá skvelá polievka, pripravená zo zemiakov, smotany, húb, vajec a kôpru. Kulajda je sýta polievka…

Milujem chuť pečených zemiakov v smotanovej omáčke! A tá vôňa, ach!
Je to výborná príloha, ale mne stačia aj samotné. Nabrať si…

Fazuľová polievka, akokoľvek sa môže zdať obyčajná, má podľa mňa veľké čaro. Niečo na nej jednoducho je. Poriadne zasýti, vyvoláva…

Nepečený sviatočný dezert, ktorý sa podáva s čerstvo ušľahanou šľahačkou. Základ tvorí gaštanové pyré. K tomu orechy, rum, piškóty a…

Vaječné venčeky z odpaľovaného cesta máme doma všetci radi. Hodia sa na sviatočné príležitosti a patria aj medzi…

Kaldoun je staročeská krémová polievka z kostí a vnútorností. Recept je síce časovo náročnejší, ale…

Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu…

Toto jedlo vám urobí dobre! Stará dobrá rodinná klasika. Kura na paprike je jedným z obľúbených klasických jedál. Keď sme boli deti,…

Rezy kardinál sú zákusok ľahučký, naplnený čerstvou šľahačkou a vnútri potretý slivkovým lekvárom. Kardinál síce vyzerá zložito, ale je…

Toto je recept na základné maslové sušienky. Ku kávičke ideál. Rozplývajú sa na jazyku. Stačí ozaj premiešať len pár surovín, nechať…

Toto je recept na veľmi rýchly a jednoduchý slivkový koláčik. Do hodiny napečené! Keď je slivková sezóna, tak okrem…

Celý rok som čakala na čerstvé ríbezle, aby som mohla upiecť tento fantastický koláč z čerstvých ríbezlí :)

Túto jednoduchú bábovku zvládne každý. Nepotrebujeme váhu ani mixér. Len vymiešať zopár surovín, šup do formy a do rúry a už je voňavá…