uhorka sterilizovaná

Parížsky šalát s čerstvým pečivom je stará dobrá retro pochúťka.

Recept je na necelé dve kila šalátu, ale nebojte sa, nie je toho…

Zemiakový šalát s majonézou pozná asi každý z vás. Na jeho príprave nie je nič zložité.
Šalát nerobím veľmi často, ale na sviatky…

Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule…

Rýchlovka z odležanej roštenky, podávaná s tatarkou a pečivom. Alebo tiež v zemiakovej placke. Najlepšie na tejto roštenke je, že si ju…

Balatónska špecialita, alebo tiež Fraštacká pochúťka. Recept je to veľmi jednoduchý, minútka. Balatónska špecialita sa zajedá chlebom a…

Tento šalát na chlebíčky je niečo medzi parížskym a vlašským šalátom. S ničím…

Španielske vtáčiky sú vlastne hovädzie závitky plnené údeninou, vajíčkom, uhorkou a cibuľou, dusené na cibuľovo-…

Vajíčkový šalát patril ku klasikám v mliečnych baroch. Kupovali sme ho s čerstvými…

Tento recept je zjednodušenou verziou originálu. Bravčové stehno by sa malo prešpikovať mrkvou, údeninou a sterilizovanou uhorkou. Nie…

Overená klasika. Hovädzia znojemská je vlastne dusené hovädzie mäso na slanine a cibuli s kyslými uhorkami. Podáva sa väčšinou s ryžou,…

Najskôr to bol len zažltnutý kúsok novinového výstrižku, založeného v starej knihe z antikvariátu. Aj keď táto "Učebnice vaření" vydaná…

Šaláty sú neodmysliteľnou súčasťou studenej kuchyne. Hlavne u nás sa bez poctivých chlebíčkov žiadna oslava neobíde.

Hermelínový…

Rýchle a chutné, aj keď vzhľadovo možno nič moc :)

Mäso na tento recept používame bravčové, stačí štyri plátky na rezne. Nebalíme…

Treska v majonéze je retro klasika, ktorú si pravidelne doma doprajeme. Samozrejme poctivá domáca.
V tomto recepte je vlastne…

S bratislavským plieckom ste sa možno stretli v závodnej jedálni, no možno nechutilo. Lebo rozvarená zelenina v zrazenej smotanovej…