Táto rýchla a jednoduchá bublanina je výborná s jahodami,…
Francúzske zemiaky sú paradoxne slovenská klasika. A asi len Francúzi nevedia o aké jedlo ide :-) Najlepšie francúzske zemiaky sú…
Slíže, rezance, nudle. S makom, cukrom a samozrejme poliať roztopeným maslom. Tá vôňa a chuť je návratom do detstva :)
Nie je to…
Naša babka, ako ju všetci voláme, prišla raz na návštevu a pomohla upiecť jej legendárne tvarohové rožky.
Recept určite nektorí z…
Tvarohové guľky bolo prvé jedlo, ktoré som sa naučila variť. Učila ma ho ešte moja babička a dnes ho učím zase ja svoje deti. Aj…
Výborná bryndza v chladničke, po zemiaky sa mi do obchodu nechcelo a všade, kam sa v kuchyni pozriem, na mňa mrkajú cukety. Tak som to…
Pri tomto recepte nepotrebujete žiaden mixér a ušpiníte iba jednu misku. Je to rýchlovka, perník je šťavnatý a dlho vydrží vlhký. A tá…
A zase jeden recept na naše obľúbené pagáče, tentokrát bryndzové. Ak sa vám podarí zohnať fajnovú…
Jednoduchá polievka z jarnej čerstvej zeleniny. Jej chuť je veľmi jemná a vhodná najmä pre deti. Základom je mať po ruke pripravený…
Takýto fajný paprikáš, ešte k tomu s domácimi haluškami, ach to je dobrota. Ako deti sme ho milovali.…
Jednoducho neodolateľné. Kakaová piškóta s krémom plným tvarohu, poliata fantastickou polevou, zaručí mliečnu slasť na jazyku. Míša rezy…
Tieto palacinky sú tenučké a jemné. Vďaka bublinkovej vode sú krásne nadýchané. Použite klasickú sódu, alebo sýtenú minerálku.
Do…
Veľmi jednoduchý a veľmi chutný závin z lístkového cesta. Okrem …
Judášky, alebo Jidáše, sú veľkonočné pečivo v tvare stočeného povrazu. Tradične sa podávajú na Zelený štvrtok. Dobrá správa je, že na…
Veľkonočná baba, pečka, nádivka.. má viacero názvov táto dobrota. U nás to bola jednoducho kukla. Tradičný veľkonočný rodinný recept…
Brokolicový nákyp so syrom môže byť ľahký bezmäsitý obed, alebo večera. Brokolicový nákyp sa dá jesť samotný, alebo so zemiakovou kašou…
Je to jednoduchý a veľmi chutný recept. A hlavne krásna pripomienka našich tradícií. Vyskúšajte a som si istá, že takáto hrudka spestrí…
Jogurtové nekysnuté cesto používala moja mama pri pečení odjakživa. Hlavne na jeseň, keď sa piekli štrúdle. V tomto recepte je verzia…
Oškvarkové pagáčiky sa u nás v rodine piekli od pradávna a recept na ne sa dedí po generácie. Recept je síce…